top of page
  • Sofi

Nu är Saga född!
Hon är äntligen här! När jag fick veta att jag var gravid befann jag mig i en hemsk sits. Jag var inte tillsammans med barnafadern, han sa att om jag skulle behålla så innebar det att jag skulle få klara mig utan hans stöd, jag befann mig mitt i en utbildning, mitt hyreskontrakt skulle snart gå ut och jag hade absolut ingen ekonomisk möjlighet att få ett till barn. Jag hade dessutom ohälsa, både fysisk och psykisk, som jag visste att skulle kunna ställa till det. Om jag skulle låta graviditeten fortsätta skulle det klassas som riskgraviditet, och kräva täta kontroller och insättning av cerclage på grund av riskerna. Ändå visste jag egentligen från första sekund att jag ville ha det här barnet, jag visste bara inte hur. Efter att ha fått kontakt med dem på Oplanerat Gravid, fick jag hoppet om att vi tillsammans skulle kunna hitta en lösning. Jag började kunna se lösningar på alla hinder. Jag valde att sluta med nikotin redan samma dag, jag berättade för mamma om graviditeten dagen därpå. Både mamma och jag är i grunden emot abort, eftersom att det aldrig kan vara något annat än en bebis i magen och mamma gav mig också världens bästa idé, att vi tillsammans skulle hitta en gemensam lägenhet för att kunna hjälpas åt med barnen. Vi flyttade in i vår lägenhet i februari. Upptäckte att lägenheten var i helt enormt behov av renovering. Fuktskada i köket, hål i väggarna, smutsigt, trasigt överallt. Dock hann hyresvärden klart! För några veckor sedan var lägenheten färdigrenoverad och nu är det enbart köksbänkar och köksluckor kvar att byta. Lägenheten är precis såsom vi vill ha den och det ska bli helt fantastiskt att äntligen komma hem och bo in oss med vår nya familjemedlem. Tack vare det ekonomiska bidrag ni gav mig kunde jag köpa en barnvagn, faktiskt en av mina drömvagnar, som jag hittade begagnat. Jag lyckades även köpa allt annat bebisen behövde såsom babysitter, lite kläder och babygym. Ni gav mig verkligen en otroligt trygg start. Jag fick även veta att jag blivit beviljad månadsbidrag från er vilket gör att jag kommer att ha råd att vara föräldraledig ett helt år. Det har jag inte haft möjlighet att vara med mina andra barn då deras pappa helt saknade inkomst och jag fick försörja hela familjen när de var nyfödda. Ni har verkligen förändrat mitt liv och ni har verkligen räddat Sagas, min dotters, liv genom att ge mig stödet att våga låta henne födas. Jag kommer alltid att vara tacksam till er. Ni är fantastiska. Varma kramar / Sol-Angelica och lilla Saga ❤

744 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 comentário


Vilket fantastiskt exempel av varför OP behövs ❤️

Curtir
bottom of page