top of page
  • Malin

Ny blogg på Oplanerat Gravid!

Det händer saker på Oplanerat Gravid och vi vill gärna berätta för er vad vi gör och låta er följa med på vår resa.


Oplanerat Gravid startade i mars 2019 och växer, sakta men säkert. Före starten såg vi ett stort behov ute på olika forum för kvinnor som var oplanerat gravida, rådvilla och behövde stöd. Men på ett chattforum är det ofta mycket brus och det verkliga djupet och allvaret som dessa frågor behöver för att på riktigt kunna bemötas tappas lätt bort. Därför startades Oplanerat Gravid, lite som en oas, dit den som vill kan på djupet få reda i sina tankar om hur hon vill göra.


För en del av de vi möter räcker det med ett bollplank och ett utrymme att få prata och tänka. För andra behöver vi ge stöd och hjälp också praktiskt.

Vi tror att Oplanerat Gravid fyller en stor funktion för Sveriges kvinnor. Det görs ungefär 100 aborter varje dag, och var fjärde graviditet slutar i en abort. Alla dessa är nog inte så frivilliga som man kan tro. Många av de vi redan hunnit tala med känner sig pressade av sin partner att göra abort, eller saknar ett stöttande nätverk, eller andra praktiska omständigheter som pressar på. Hur frivillig är då en abort, när hjärtat egentligen redan knutit an till den lilla bebisen och vill behålla det nya livet? Att göra en abort mot sitt hjärtas önskan kan för många bli mycket traumatiskt och därför hoppas vi kunna hjälpa fler kvinnor att inte behöva genomgå något sådant.


Ensam mamma med sitt barn.

Varför ska vi då ha en blogg?


Här på bloggen hoppas vi kunna dela med oss av hur vårt arbete utvecklas, men också skriva om sådant vi uppfattar är återkommande frågor och teman hos de vi möter. Så småningom hoppas vi också kunna få dela med oss av solskenshistorier där det jobbiga och förvirrande som kan vara så övermäktigt i en situation som oplanerat gravid vänt och blivit något positivt.


44 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Samvetet

Comments


bottom of page