top of page
  • Sofi

Ett lyckobarn!


Jag blev oplanerat gravid 2020 som 20 åring. Min man och jag har varit ett par sedan 2014 och gifta sedan 2019. Det var inte rätt tid för oss att få barn när vi insåg att jag var gravid, men samtidigt tänkte vi - När är det rätt tid egentligen?

När jag blev gravid var mitt liv ett rent kaos. Jag hade inget uppehållstillstånd och var mitt uppe i processen att söka uppehållstillstånd genom anknytning till min man. Jag hade ingen utbildning, inget arbete och ingen egen försörjning. Jag har aldrig jobbat utan min man har försörjt mig på sin timanställning. För att inte bryta mot Schengen reglerna har jag varit tvungen att vistas sex månader i mitt hemland för att få vara i Sverige sex månader. Jag har åkt fram och tillbaka flera gånger medans min man har arbetat så mycket som möjligt för att uppfylla försörjningskraven från Migrationsverket. När vi fick veta att jag var gravid visste vi inte hur vi skulle göra. Vi visste ju inte ens om vi skulle få vara tillsammans. Vi var mycket oroliga och funderade mycket. Efter lite googlande hittade jag till Oplanerat Gravid och tog kontakt med dem. Vi pratade mycket och jag fick äntligen berätta hur jag kände och sätta ord på mina rädslor. Hur mycket vi än ville behålla så var jag så rädd att jag skulle behöva åka tillbaka till hemlandet som gravid och vara ifrån min man och att jag ensam skulle föda barnet. Alla dessa rädslor gjorde det svårt att bestämma hur vi skulle göra, om vi skulle göra abort eller behålla. Det var som en enorm tyngd låg över mig.

Men vi fick hjälp och vägledning av Oplanerat Gravid och nu har vi en son som vi älskar över allt annat. Tack vare deras stöd vågade vi behålla vår bebis. Tiden gick och jag blev tvungen att återvända till mitt hemland för att göra en intervju i processen för att få uppehållstillstånd. Jag var då gravid i 7:e månaden. Efter en månad fick vi beviljat att jag fått uppehållstillstånd i Sverige och jag kunde äntligen åka tillbaka till min man. För oss känns det som att vår son kom med lycka och tur till oss. Vi kan inte tänka oss vårt liv utan honom! Vi älskar vår lilla pojk och han är det bästa val vi gjort i vårt liv, ett val vi inte ångrar en sekund.


// Sara


397 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Samvetet

Comments


bottom of page