top of page
  • Sofi

Oplanerat PappaLivsvals arbete med oplaneratgravid.se har under året mött flera kvinnor i chatt och samtal med rådgivning i en oplanerad graviditet. Vi vill nu utöka vårt arbete till att särskilt gälla män som står i relation till en kvinna som blivit gravid. På www.oplaneratpappa.com kan du som man få ett eget utrymme för dina frågor kring graviditet och abort. Klicka här för att komma till hemsidan.


På Oplanerat Pappa har vi en silvertrumpet som symboliserar uppbrott och kamp. Trumpeten har inte alltid varit ett musikinstrument, utan även ett krigsredskap som användes för att signalera när det var dags att bryta upp ett läger och dra vidare, eller för att signalera för kamp.


Vi vet att livet innebär att man ibland måste bryta upp och ge sig vidare, eller att livet ibland kräver att vi tar strid för vissa saker. Förr gjorde man det kollektivt och gemensamt, nu bryter man ofta upp själv, och man strider själv. Förr bröt man upp från platsen, inte från varandra. Man stred tillsammans, inte mot varandra.


När du får beskedet att du varit delaktig i en oplanerad graviditet kan det vara så att du känner att du vill bryta upp eller ta strid. Det viktiga är då att noga överväga vad du bryter upp ifrån och vad du beger dig till, samt vem du strider för och varför. Det är nobelt att strida för någon annan än sig själv, och det är modigt att bryta upp och ge sig av tillsammans. ​Låt inte självkärleken hindra dig från att handla nobelt och modigt.


Kanske är en oplanerad graviditet inte oplanerad, kanske är beskedet att du blivit pappa, som ljudet av en trumpet - överrumplande men också en uppmaning att gå vidare från det kända och bekanta, vidare till något nytt som med tiden också kan bli bekant. www.oplaneratpappa.com


276 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Samvetet

Kommentare


bottom of page